En vigtig tradition under kinesiske bryllupper er te ceremonien. Selvom kinesiske bryllupper er blevet mere moderniseret og mere vestlig er te ceremonien stadig en essentiel part af de kinesiske bryllupper.

Te ceremonien skal forgå efter nogen specifikke omstændigheder. Det bliver kaldet ‘Jing Cha’ (敬茶) og betyder ‘at respektful tilbyde te’.  Det er med til at brudeparret kan vise deres respekt over for de 2 familier der bliver forenet.

Knæle for de ældre

Normalt vil man holde 2 te ceremonier, en for brudens familie og en for gommens familie. Selve ceremonien foregår ved at brudeparret knæler foran det par de skal have deres velsignelse og lykønskninger (læs mere om lykønskninger og velsignelser her) af og tilbyder teen. Bruden skal sidde til venstre for gommen. Rækkefølgen af de par er som følgende:

  1. Forældre
  2. Bedsteforældre, fars side først
  3. Grand-onkler og Grand-mostre, følger søskende rækkefølge og fars side først
  4. Fars søskende, følger søskende rækkefølgen
  5. Mors søskende, følger søskende rækkefølgen
  6. Egne søskende, følger søskende rækkefølgen
  7. Fætre og kusiner, fra fars side, følger først fars søskende rækkefølge, derefter deres interne søskende rækkefølge
  8. Fætre og kusiner, fra mors side, med samme rækkefølge for fætre og kusiner fra faders sider.

Husk de skal adresseres ved deres position i familien og ikke ved navn (det kan du læse mere om her)